Foulkenbergs Bollklubb

Race:  Black Orc Team
Coach:  Jan A
Description

 
Foulkenbergs Bollklubb team badge
Bulletin board from the coach
July 4th, 2021
Senaste nytt från "Boll i väst!"
Hej och välkomna till sportnytt från Boll i väst! Idag har vi fått ta del av en exklusiv intervju med Falkenbergs ”Boll”klubbs lagkapten Rolf Roidsson där vi kommer få höra hans tankar om de andra lagen i ligan och såhär lät det när vår reporter Arvid Bollsson intervjuade honom.

Bollsson: Jag står här med Falkenbergs ”Boll”klubbs nya lagkapten Rolf Roidsson. Roligt att du hade tid för en intervju.

Roidsson: Tackar, nöjet är som oftast på min sida. Bara roligt att få en möjlighet att nå ut till fansen.

Bollson: Ni är ett nyskapat lag från Falkenberg, kommer ni kunna fyll de stora skor som Falkarna lämnade efter sig? De hade ju en fantastisk streak som fortfarande är obruten.

Roidsson: Jo, jag och flera av de andra i laget växte upp med att hänga vid staketet och kollade när de tränade. Även om Majken var lagets stora stjärna så var mina, och de andra grabbarna i lagets, favoriter faktiskt Kött-Kjell och Leif Nilsson. Kött-Kjell var en riktig kämpe på linjen och Nilsson krigade på tappert trots att han var så liten. Nilsson var inte rädd för kroppskontakt även om motståndarna inte hunnit resa sig upp riktigt och de är sådant initiativtagande vi försökt uppmuntra för våra lite småväxta lagmedlemmar. Det är trots allt en kontaktsport så man ska aldrig vara rädd på planen.

Bollsson: Okej, så om jag förstår rätt uppmanar ni era mindre spelare att använda så kallat fulspel?

Roidsson: Åh, Nuffel nej! Skulle aldrig falla oss i. Fulspel har inget på en Blood Bowl-pitch att göra. Blood Bowl är en gentlemanssport där man kan få sig en smäll ibland. Inget konstigt med det men… De finns ju vissa som faller väldigt lätt och anklagar hederliga spelare för fusk. Sådant tycker vi inte om.

Bollsson: Aha, skulle du vilja utveckla det där lite grann?

Roidsson: Jag tänker inte nämna några namn, men denna säsong så coachas Elfyville Canaries av Gjyttjevrålarnas coach Jack ”Liggaochgnällapåbacken” Jacos och där varnar jag för att de kan förekomma fulspel. Ni såg ju deras semifinal, de låg i leran och gnällde större delen av matchen. En skam för vår ädla sport. Fast när man tänker efter så var det nog deras gameplan redan från början. De hör man ju på deras lagnamn.

Bollsson: … Okeej, låt oss gå vidare. Ett annat lag denna säsong som har liknande spelstil som er är Surte Albino Allstars, vad tro du om deras chanser?

Roidsson: En ypperligt fin klubb, vi har god relation till dem men jag har lite insiderinformation angående dem.

Bollsson: Jasså?

Roidsson: Jojomensan! När vi är på planen och tränar sent in på natten sitter de och dricker pilsner på Bobbies egna svarthak. Jag och grabbarna tror att de trollar mest för pilsnern men vi ska se hur deras första match går och utvärdera om vi också kanske borde värva ett troll till vårt roster.

Bollsson: Ja de verkar inte lika samspelta som er men som man en visa man en gång sa ”Jaaeuuuee… Bollen är inte rund och allt kan hända”. Vad tycker du om förra säsongens vinnare då? De ställer inte upp denna gång, tror du de är av taktiska skäl deras coach tagit upp ett nytt lag?

Roidsson: Tror det är helt rätt. Väldigt fint gentlemansuppförande. Det är viktigt att ge rum åt nya spelare och ge dem möjligheter att utvecklas men jag och grabbarna är ytterst tveksam på Goldenheaths laguppsättning. Alldeles för spretig, fylld av stolpskott! Precis som de gamla klåparna i Puppeteers of fate som vart första förlora två gånger. Jag skulle inte sätta mina pengar på att sådant klappkalas kommer ta hem guldet.

Bollsson: Hårda ord riktade mot de regerande mästarnas före detta coach. Apropå återkommande lag så har vi två lag som var med förra säsongen. Hagens Helgon och Rainbow Serpents. Vad tror du om deras chanser inför den kommande säsongen?

Roidsson: Tragiskt. Ytterst tragiskt. Var de inte bra nog första gången borde man inse att de inte kommer gå något vidare för dem denna säsongen heller. Funkar inte ens taktiker första gången var det åtminstone tappert kämpat, men att göra samma sak en andra gång och förvänta sig nytt resultat börjar man undra om det är Bobbies kusiner som coachar lagen.

Bollsson: Så sant, så sant. Kloka ord. Vad tror du om era chanser mot SKF Stålkulor?

Roidsson: Även om det är svårt att hitta snälla ord om dvärgar så får jag medge att de kommer bli en underhållande match att se fram emot. Vi har fyllt våra boxningskuddar med bly för att vänja upp knogarna, så de kommer bli spännande att se om de är så hårdhudade som de påstår.

Bollsson: Tror du att ni kommer göra många touchdowns mot dem då?

Roidsson: Touchdowns? … Hmmm, touchdowns hmmm. Jajust det, nu förstod jag frågan. Nej. Vår gameplan kommer bli att ta bollen från dem och sedan göra som på träning och boxa ner dem.

Bollsson: Det låter på dig som att detta påminner om taktiken vi pratade lite snabbt om före intervjun som ni hade mot Bosgårde Bright Stars. Hur ska ni vinna matcher om ni inte göra touchdowns?

Roidsson: Jo, vi är ett rätt nytt lag och har inte hunnit träna så mycket med denna där bollen än men vi har fullt förtroende för att vår coach har en plan. Vår coach har faktiskt sagt ”Har man bollen så kan man vinna”.

Bollsson: *suckar och viskandes säger: Vad förväntade jag mig en orc.”

Roidsson: Ursäkta, sa du något?

Bollsson: Ah, nej nej, tänkte högt bara. Okej, låt oss prata lite om det nya laget Tides, vad tror du om dem?

Roidsson: Jo just, Men in tights.

Bollsson: Nej Tides bara.

Roidsson: Ah! … Okej, aldrig hört talas om dem.

Bollsson: …

Roidsson: …

Bollsson: Då går vi vidare. Det kommer ställa upp ett skavenlag i kommande säsongen. Det var länge sedan man såg ett sådant lag. Vad tror du om deras chanser?

Roidsson: Jo, jag råkade gå förbi deras plan då jag letade efter herrarnas en sen kväll och jag tror inte de har förstått det komplicerade konceptet av hur Blood Bowl ska spelas. Det enda de gjorde var att springa väldigt fort, runt, runt, runt i cirklar med bollen. Tror de att vi ska spela 5000m med boll eller nåt? Naj! De hör inte hemma på plan.

Bollsson: Verkligen en värdefull iakttagelse. Ett annat lag med helt egen spelstil är Carcassonne Crusader, vad tror du om dem?

Roidsson: Jag tror att Mr. Carcassonne kommer behöva bära hela laget. En bunt bortskämda citysnoffsar kommer nog göra livet svårt för honom. Dock tror jag de har goda chanser, jag har hört att Mr. Carcassonne har haft råd, tack vare de rika snoffsarna, att betala Kent-Klas-Göran Glenn för privatlektioner.

Bollsson: Jasså där ser man, då får vi hålla tummarna för Mr. Carcassonne att det ger resultat. Vi börjar närma oss slutet av vår intervju men vi har fortfarande ett lag kvar att prata om och det är Crookback Mountain Misfits som...

Roidsson: Ja, jo, jädrar! De killarna gillar vi. Det var faktiskt tack vare deras coach som vi har fått Falkarnas coach som tränare. Vi hoppas att det kommer gå bra för dem i säsong 21! Kom igen grabbar! JO KAN DO EEEET!!!

Bollsson: Yes. Jag har fått meddelande från studion att vi måste avrunda här men jag har en sista fråga. Vilka tror du kommer vinna säsong 21?

Roidsson: De som har bollen!

Bollsson: Yes och med de kloka orden skickar jag över till studion!

Välkomna tillbaka till studion! Vi har tyvärr dragit över tiden och måste avrunda. Vi här på Boll i väst önskar alla lagen en god fortsättning och god natt.

- Jan A
 
 
 
Tournaments played:
none
Playing in:
Major Season 21
Trophies won:
none1st Major Season 20
 
2nd Major Season 20
 
3rd Major Season 20
 

 
Latest bulletins:
 
Some names and images are ® reg. trademarks of Games Workshop    |    code based on Aros Blood Bowl League